top of page
Caută

Cum tratam ochii adanciti?

Aspectul tanar si frumos al ochilor la nivelul pleoapei superioare este asigurat de o spranceana frumos conturata, o pleoapa plina, bine definita, cu piele tonica si fara exces tegumentar. Pielea si tesuturile din aceasta regiune sunt foarte fine si fragile, de aceea aceasta zona este printre primele afectata de inaintarea in varsta. Schimbari sunt agravate de expunerea la fumul de tigara, la poluantii si noxele din mediul inconjurator, la soare sau frig. Cu timpul, apare o reducere a volumului de tesut gras periocular asociata cu o resorbtie osoasa. Din aceasta cauza, ochii apar adanciti in orbite, pleoaple superioare devin scheletizate si conturul osos iese in evidenta. Privirea devine trista, obosita si lipsita de prospetime, pacientul avand un aspect anorexic si imbatrinit. Uneori, reducerea volumului tesuturilor perioculare este mai putin evidenta fiind mascata de ptoza sprancenii, de dermatosalasis(un exces cutanat la nivelul peoapei superioare) si de pseudohernierea tesutului gras periocular. Din aceasta cauza, atunci cand se practica blefaroplastia si liftingul sprancenii, este important de luat in consideratie si tratamentul deficitului de volum din aceasta regiune, care poate deveni evident dupa tratamentul traditional de itinerire a ochilor.


Intinerire ochi infundati, acid hialuronic, lipofilling cu transplant grasime

Ce posibilitati de tratament avem

Scopul corectarii deficitului de tesuturi este de a aduce un plus de volum pentru a obtine un rezultat cat mai natural si armonios. Astfel ochii nu mai sant adanciti, privirea este luminoasa si ofera fetei un aspect mai proaspat si mai odihnit. Tratamentul se poate face cu ajutorul transplantului de grasime ori prin injectarea acidului hialuronic.

Transplantul de grasime

Transplantul de grasime numit lipostructure sau #lipofilling, consta in prelevarea de tesut gras din anumite zone donatoare si transferarea acestuia in zonele tratate. Atat prelevarea, cat si transferarea grasimii se face cu ajutorul canulelor, ceea ce face ca cicatricile sa fie foarte mici. Transferul de grasime ofera numeroase beneficii deoarece grasimea este un tesut propriu organismului fiind foarte bine tolerata. Se pot trata mai multe zone, injectandu-se la nevoie volume mai mari fara costuri suplimentare pentru produs. De asemenea, datorita proprietatilor sale biologice, grasimea grefata imbunatateste aspectul pielii, oferind mai multa stralucire. O data integrata in zona tratata, grasimea ramane acolo, fara sa se resoarba, urmand in timp evolutia naturala a tesuturilor. Cu toate benificiile semnificative, tehnica prezinta si unele limitari. Astfel trebuie de luat in consideratie ca transplantul de grasime este in primul rand o adevarata interventie chirurgicala, care se efectuieaza in blocul operator, necesita anestezie si o perioada de recuperare mai indelungata. Rezultatul final se vede in cateva luni. In functie de zona tratata si metabolismul pacientului, grefa de grasime se integreaza in proportie de 40-80% din volumul initial injectat. Din aceasta cauza uneori este nevoie de repetarea tratamentului.  De asemenea, la pacientii foarte slabi poate fi dificil de recoltat o cantitate suficienta de grasime pentru transfer. Mai multe informatii despre procedura gasiti la lipofilling.

Injectarea de acid hialuronic

O alta posibilitate terapeutica este injectarea de #acidhialuronic. Acesta este o componenta importanta a pielii, intrand in compozitia matricei extracelulare, oferind pielii hidratare si elasticitate. Induce foarte rar reactii alergice, de aceea tratamentul este bine tolerat. Dintre avantajele acestei tehnici este ca injectarea se poate face in cabinetul medical; de asemenea recuperarea este mult mai rapida, fiind o procedura de electie la pacientii ocupati, implicati social. Acidul hialuronic permite o injectare foarte precisa si exacta a conturului. De asemenea, acidul hialuronic poate fi folosit cu succes atunci cand pacientul este slab, si nu avem de unde sa recoltam tesut gras pentru a face lipofilling. Acidul hialuronic este un produs resorbabil, in functie de mobilitatea zonei tratate si de metabolismul pacientului,tratamentul se repeta la 4-18 luni. Dintre dezavantajele metodei mentionam pretul produsului, care daca se foloseste in cantitati mari, este destul de scump. In cazul tratamentului ochilor adanciti, volumele injectate sant mici, ceea ce, bineinteles, reduce costurile. La pacientii cu edeme (umflaturi) a ochilor acidul hialuronic care este hidrofil poate sa atraga mai multa apa. De asemenea, inainte de tratament, este important un consult de specialitate  pentru a identifica toti pacientii care au contraindicatii pentru injectarea acidului hialuronic. Mai multe informatii despre procedura gasiti la acid hialuronic.

Care sunt concluziile

Tratamentul este ales in functie de fiecare caz in parte. Se vor lua in consideratie dorintele pacientului, indicatiile si contraindicatiile procedurii. Este important de spus ca daca in afara de ochii adanciti pacientul prezinta si alte simptome cum ar fi - ptoza sprancenei, dermatosalazis, pungi de grasime, cearcane si riduri, prin injectare de acid hialuronic sau lipofiling, aceste probleme nu vor disparea. Desigur aspectul se va ameliora considerabil, dar pentru a obtine rezulte cat mai bune este benefica asocierea tratamentului specific fiecarei leziuni in parte. Efectuat corect si adaptat fiecarui caz in parte, tratamentul ochilor adanciti ofera pacientului o satisfactie importanta prin imbunatatirea aspectului fetei intr-un mod discret si natural.

multumim pentru imaginea oferita Designed by Asierromero / Freepik





Comments


  • Facebook Социальной Иконка
  • Instagram Social Иконка
  • Vkontakte Social Иконка
  • Blogger Социальные Иконка

© 2023 Салон красоты «Рококо». Сайт создан на Wix.com

bottom of page